Dentist exam room in violet light

Nykyaikainen kemikaaliton ja automatisoitu desinfiointiratkaisu koronaviruksen torjuntaan

Suomessa kehitetty uusi, tehokas ja kemikaaliton ratkaisu koronavirustartunnan ehkäisyyn. Palkittu ja patentoitu teknologia hyödyntää näkyvän sinisen LED valon antimikrobisia ominaisuuksia. Ratkaisussa hyödynnetty sininen valo on täysin turvallinen ihmiselle ja materiaaleille, mutta tuhoaa virukset ja muut mikrobit usein kosketeltavilta pinnoilta. Automattinen desinfiointi tuo huomattavia etuja verrattuna perinteiseen kemialliseen desinfiointiin ja desinfiointitulokset ovat hyviä päivästä toiseen.

– Koronavirus, kuten kaikki muutkin virukset, leviävät helposti usein kosketeltavien pintojen kautta ihmisestä toiseen, kertoo tieteellinen asiantuntija Camilla Höglund.

Virusten aiheuttamaa sairastumisriskiä voidaan pienentää hyvän käsihygienian avulla ja ottamalla käyttöön automaattinen desinfiointijärjestelmä joka huolehtii kosketeltavien pintojen jatkuvasta ja automaattisesta desinfioinnista, jatkaa Höglund.

Tämänhetkisen tiedon mukaan koronavirus tarttuu helposti pisaratartuntana ihmisestä toiseen tai käsien kautta tartuttamalla virus kosketeltaviin pintoihin. Jos usein kosketeltavilla pinnoilla löytyy paljon mikrobeja, hyväkään käsihygienia ei yksinään riitä taudin torjunnassa Taudin torjunnassa on tärkeää huolehtia usein kosketeltavien pintojen, kuten ovenkahvat ja käsikaiteet, desinfioinnista.  

Kriittisiä kohteita ovat esimerkiksi sairaaloiden eristyshuoneiden sulkutilat, julkiset tilat kuten WC:t ja hissit. Silloin kun virus on päätynyt kosketeltaviin pintoihin, perinteiset ilmaa puhdistavat ratkaisut ovat tehottomia.

LED Tailor Oy on ensimmäinen yritys Euroopassa, joka tarjoaa sinisen LED-valoon perustuvia, kemikaalittomia desifiointiratkaisuja. Suomalaisyritys kehittää ja valmistaa desifiointiratkaisuja joilla parannetaan pintahygieniaa ja ilmanlaatua mm. terveydenhuollossa, teollisuudessa ja sisäilmaongelmakohteissa.

Lisää tietoa:

Tieteellinen asiantuntija, LED Tailor Oy ja tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto
Camilla Höglund
+358 44 766 9037
camilla.hoglund@ledtailor.fi

Toimitusjohtaja, LED Tailor Oy
Terho Hoskonen
+ 358 44 766 0000
terho.hoskonen@ledtailor.fi

Jaa tämä sivu

Facebook Instagram Twitter

News FIN

Twitter Feed FIN

Facebook Feed FIN

LinkedIn FIN