Dentist exam room in violet light

IHMEC-projekti auttaa yrityksiä viennin avaamisessa Saudi-Arabiaan – LED Tailor Oy vie desinfiointiratkaisuja

Salolainen LED Tailor Oy on avaamassa vientiä Saudi-Arabian markkinoille. Koronaviruspandemia on lisännyt räjähdysmaisesti tartuntoja ehkäisevien tuotteiden kysyntää maailmanlaajuisesti. LED Tailor on erikoistunut siniseen LED-valoon perustuvien desinfiointiratkaisujen kehittämiseen ja valmistukseen. Se on yksi yrityksistä, jotka tekevät yhteistyötä Turun yliopiston johtaman IHMEC-projektin kanssa.

IHMEC on EU-rahoitteinen vienninedistämisprojekti, jonka tavoitteena on tuotteistaa Itämeren alueen sisätilan hygienian osaamisesta kokonaisratkaisuja muun muassa terveydenhuollon tarpeisiin. Sisätilahygienia tarkoittaa ratkaisuja, joiden avulla voidaan tilasuunnittelun ja rakennusteknisin keinoin torjua esimerkiksi haitallisten bakteerien leviämistä. Tällaisia ovat esimerkiksi kosketusvapaat ratkaisut sekä antimikrobiset materiaalit, jotka tuhoavat mikrobeja pinnoilta. Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Turun yliopisto ovat yhteistyössä eri yritysten kanssa tutkineet sisätilahygienaratkaisuja jo useamman vuoden ajan, ja Suomi onkin sisätilahygieniassa maailman kärkimaita.

– Yksi konkreettisista tavoitteistamme tässä hankkeessa on edistää kumppaniyritystemme vientiä Saudi-Arabian markkinoille. Saudi-Arabia valikoitui vientiponnistelujen kohteeksi, koska siellä on valtava potentiaali ja esimerkiksi uusia sairaaloita rakennetaan siellä jatkuvasti. Valtavan pyhiinvaellusturismin johdosta Saudeilla on myös oma vahva infektioiden torjunnan osaaminen, jota meidän sisätilahygieniaratkaisumme täydentävät, kertoo projektipäällikko Tiina Mäkitalo Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksiköstä.
– Led Tailorin solmimat kaupat ovat hyvä uutinen paitsi hankkeelle, myös koko taloudelle tässä tilanteessa. Muutama muu yhteistyöyrityksemme neuvottelee myös parhaillaan Saudi-Arabian kontaktien kanssa, joten olen varma, että lisää sopimuksia syntyy pian, Mäkitalo iloitsee.

Myös LED Tailorilla iloitaan kaupasta. – Emme olisi millään päässeet Saudi-Arabian markkinoille näin nopeasti ilman IHMEC-projektin apua, toteaa LED Tailor Oy:n myyntipäällikön Antti Hyttinen. – Haluan kiittää erityisesti IHMECin kansainvälistymisasiantuntijaa Ibrahim Alzahrania. Hänen apunsa kontaktien luomisessa on ollut korvaamatonta. Hienoa, että pääsimme tällaiseen hankkeeseen mukaan!

Ensimmäinen tuote, jolla LED Tailor lähtee valloittamaan lähi-idän markkinoita on WiSDOM DS -UVC-pintadesinfiointilaatikko, joka on tarkoitettu hoitovälineiden ja muiden pienesineiden desinfiointiin. LED Tailor on Euroopan ensimmäinen siniseen valoon perustuvia desinfiointiratkaisuja toimittava yritys.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Tiina Mäkitalo
Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö
Puh. 050 577 3042
tiina.makitalo-keinonen@utu.fi

Myyntipäällikkö Antti Hyttinen
Led Tailor Oy
Puh. 044 766 9036
antti.hyttinen@ledtailor.fi

Lisätietoa LED Tailorista

Jaa tämä sivu

Facebook Instagram Twitter

News FIN

Twitter Feed FIN

Facebook Feed FIN

LinkedIn FIN